Zupa grochowa z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

smaczna sycaća i aromatyczna:)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 150 g wędzonego surowego boczku
    2 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    2 marchewki
    1 średnia papryka zółta
    1 łodyga selera naciowego
    3 ziemniaki
    250 g grochu łuskanego
    1 cebula
    4 duże pieczarki
    1 łyżka masła
    Sól i pieprz do smaku
    1 duża szczypta gałki muszkatołowej
    kminek
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    1 szczypta papryki ostrej
    peczek swiezego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grochowa z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch namoczyc ( najlepiej na cała noc)
    Do garnka wlać wodę, wrzucić boczek, liść i ziele. Gotować W tym czasie obrać, umyć i pokroić warzywa: marchew w koteczkę , seler, paprykę i ziemniaki tez w kostkę. Wrzucić je do garnka, wsypać przepłukany groch i gotować tak długo, aż warzywa i groch będą miękkie. Boczek wyjąć, przestudzić, pokroić w kostkę i dodać z powrotem do zupy. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć, aż odparują. Przełożyć do zupy, dodac posiekany szczypiorek, doprawić do smaku. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Papryka Pieczarki Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować