REKLAMA

Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych

wyświetlono: 77 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzonce gotowana

opublikowany: 18.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 520 g kości wędzonych żeberkowych wieprzowych,
    10 małych marchewek,
    8 - 10 małych ziemniaków,
    8 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    3 - 4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    250 g grochu łuskanego połówki,
    150 g boczku surowego wędzonego,
    0,5 pęczka natki pietruszki,
    2 łyżki majeranku,
    2 łyżki oleju,
    2 łyżki mąki pszennej
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości wędzone oraz marchew, zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną, po tym czasie dodać ziemniaki oraz groch i również gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i grochu
  • zupa 2. Jak ziemniaki z grochem są miękkie wsypać majeranek oraz dodać podsmażony boczek lekko pogotować następnie dodać zapaloną mąkę z olejem i rozmieszaną z wywarem od zupy również zagotować i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marcia66

Zupa grochowa na wędzonych żeberkach

Pożywna zupa o wyjątkowym smaku, dzięki dużej ilości warzyw.

kategoria: Zupy opublikowany: 29.11.2014 | wyświetlono: 3114 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE