Zupa grochowa na boczku

4.5 (162 ocen)

Syta i rozgrzewająca

Składniki:

  • Składniki :

    bulion,
    200g grochu łuskanego połówki,
    150g-200g wędzonego boczku,
    włoszczyzna,
    3 ziemniaki,
    sól,
    pieprz,
    ziele angielskie,
    liście laurowe,
    majeranek.

Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grochowa na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Boczek pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż w garnku bez użycia tłuszczu. Wlej bulion. Wsyp groch i gotuj 15 minut. Dodaj włoszczyznę startą na tarce o grubych oczkach. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na wolnym ogniu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować