ok 1 kg karczku
30 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów
5 ogórków kiszonych
pęczek pietruszki zielonej
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 ziarenka pieprzu
1 ziarenko ziela angielskiego
sos worcester
200 ml śmietany 30%
papryka ostra i słodka
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa gospodarza
1.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
2.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do mięsa, podsmażyć, dodać sos i przyprawy oraz pokrojony w plasterki czosnek.
3.
Gdy wszystko razem się podsmaży, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pomidory z puszki, gotować ok 10 min.
4.
Ogórki kiszone pokroić w plasterki dodać do zupy, gotować tak długo aż wszystko będzie miękkie.
5.
Pietruszkę posiekać dodać do zupy, przyprawić do smaku, zabielić śmietaną. Smacznego!
Komentarze