Zupa gołąbkowa na kaszance

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oj tak! Zobaczyliśmy kaszankę w ladzie i od razu zapragnęliśmy. Tym bardziej, że pierwszy raz spotkaliśmy się w wersji z bazylią i papryką. Na jej bazie powstała zupa, smaczna , syta i mega aromatyczna.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250-300 g młodej kapusty
    3 pętka białej kaszanki z bazylią i papryką
    1 cebula
    1 słoik sosu pomidorowego z bazylią
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka mielonej papryki
    1,2 l bulionu warzywnego
    3 łyżki kaszy pęczak
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kaszanka Gołąbki

Zupa gołąbkowa na kaszance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gołąbkowa na kaszance 1. Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy na plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy sos, mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przyprawy.
    Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować