Zupa gołąbkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa gołąbkowa

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 500 g mięsa mielonego chudego
    * 600 g kapusty białej
    * duża cebula
    * ząbek czosnku
    * por biała część
    * kawałek selera
    * marchewka
    * pietruszka
    * 100 g ryżu
    * 3 łyżki pełne koncentratu pomidorowego
    * łyżka mąki
    * majeranek
    * tymianek
    * sól
    * pieprz
    * papryka słodka
    * papryka ostra
    * natka pietruszki
    * 3 listki laurowe
    * 4 kulki ziela angielskiego
    * 1 piramidkę smaku ( suszone warzywa do zupy)
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gołąbkowa 1. Kapustę kroję w paski. Marchewkę i por w półplasterki. Pietruszkę i seler ścieram na tarce. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni przez chwilę następnie dodaje mięso, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawiam: solą pieprzem, łyżeczką majeranku, tymianku, słodkiej papryki oraz 1/3 łyżeczką ostrej papryki. Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i wlewam 3 litry wody. Następnie dodaje pokrojone warzywa kapustę marchewkę, por, seler i pietruszkę korzeń.Dodaje liść laurowy, ziele angielskie i piramidkę smaku. Gotuje od momentu zagotowania wody 15 minut. Po tym czasie wsypuje ryż i całość gotuje do momentu aż warzywa i ryż zmięknie. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy ponownie doprawiam wszystkimi przyprawami, które dodawałam do mięsa. ( sól, pieprz, tymianek, majeranek, papryka słodka i ostra. Zupę zagęszczam 1 łyżką mąki pszennej rozrobionej z kilkoma łyżkami zupy. Gotową posypuje pokrojoną natką pietruszki, SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować