Zupa fasolowa z wkładką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa fasolowa z makaronem i grzybami. Jest smaczna i pożywna, stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej zupy fasolowej.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
    1 szklanka fasoli perłowej
    150 ml śmietany
    2-3 suszone grzyby
    natka pietruszki
    2-3 łyżki makaronu
    sól, pieprz, przyprawa do zup i majeranek do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę przebrać, opłukać, zalać zimnym bulionem, zagotować i pozostawić na 2 h, potem ugotować. W międzyczasie grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Następnie grzyby połączyć z fasolą, śmietaną i makaronem, gotować na małym ogniu, aby makaron zmiękł. Doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Grzyby Majeranek Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować