Zupa fasolowa z grzankami

5 (176 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
    puszka pokrojonych pomidorów
    duża puszka białej fasoli
    1/2 małej puszki kukurydzy
    2 papryki (czerwona i żółta)
    duża cebula
    600 ml bulionu warzywnego
    łyżka koncentratu pomidorowego
    sól ,pieprz ,chilli
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrałem i pokroiłem w cienkie talarki. W garnku podsmażyłem mięso mielone z cebulą. Papryki umyłem ,oczyściłem i pokroiłem w paski. Wrzuciłem do mięsa. Dodałem pomidory razem z zalewą. Koncentrat pomidorowy rozpuściłem w bulionie i zaprawiłem nim zupę Gotowałem 10 min. Kukurydzę i fasolę osączyłem. Wrzuciłem do zupy i gotowałem 5 min. Całość wymieszałem ,doprawiłem solą ,pieprzem i chilli. Tuż przed podaniem posypałem grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować