Zupa fasolowa z cielęciną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    3 duże ziemniaki
    1,5 litra rosołu drobiowego
    4 łyżki żółtej soczewicy
    350 g cielęciny
    1 łyżka oleju
    1 por
    90 g koncentratu pomidorowego
    1 puszka białej fasoli
    1 łyżka szałwii
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa z cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa fasolowa z cielęciną 1. Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.
    W tym samym czasie, cielęcinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia). Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
    Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając.

    Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować