Zupa fasolowa z fasoli z puszki

5 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Troszkę inny pomysł na codzienną zupę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka białej fasoli
    8 ziemniaków
    4 łyżki drobnego makaronu
    3 łyżki masła
    Duża cebula
    0,5 szkl śmietany 18%
    2l bulionu
    Sól, pieprz, suszony lubczyk
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa z fasoli z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w bulionie ok. 10min. Po tym czasie dodajemy makaron. Gotujemy kolejne 10 min. Dodajemy fasolę razem z zalewą.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy. Zaprawiamy śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Makaron Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować