Zupa dyniowa z imbirem, pomarańczą i kumkwatem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupka z orientalną nutką.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag miąższu z dyni
    3 cm kawałek imbiru
    0,5 l bulionu
    1 pomarańcza
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka oliwy
    2 łyżki serka mascarpone
    sól
    pieprz
    czarnuszka
    sezam
    kilka owoców kumkwatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa dyniowa z imbirem, pomarańczą i kumkwatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miąższ dyni kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i łyżeczkę oliwy, dodajemy starty na tarce imbir. Podsmażamy krótko.
  • 3. Dodajemy pokrojoną dynię, Smażymy razem 2-3 min. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy oraz bulion.
  • 4. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem .
  • 5. Dodajemy mascarpone i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy.
  • 6. Posypujemy pokrojonym kumkwatem, czarnuszką i sezamem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir Kumkwat Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować