Zupa dyniowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i lekka zupa dyniowa z dodatkiem mięsa drobiowego. Polecam na obiad.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g piersi z kurczaka
    600 g dyni ( bez skórki i pestek )
    1 litr wody
    3 łyżki oliwy
    listek laurowy
    kilka kulek ziela angielskiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso przez 5 minut. Wlewamy wodę i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy, Dynie ścieramy na tarce jarzynowej, dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Dynia Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować