1.Z udek kurczaka, wody, naci związanej nitką ( po ugotowaniu do wyrzucenia), marchewki oraz soli, pieprzu, listka i ziela, gotuję bulion.
2.W międzyczasie w drugim garnkulub głebokiej patelni na oliwe i z odrbiną wody oraz curry duszę do miękkości dynię pokrojoną w kawałki ( pod przykryciem).
3.Gdy mięso jest już miękkie, wyjmuję je na osobny talerz, marchewkę przekładam do innego naczynia, ucieram blenderem. To samo robię z dynią.
4.Zmiksowane warzywa wkładam do bulionu, mieszam, gotuję jeszcze chwilę, doprawiam do smaku. Zupę podaję z kawałeczkami kurczaka na którym gotowałam rosołek ( wersja proteinowa), lub wersja węglowodanowa z ryżem, ewentualnie z ugotowanymi i pokrojonymi w drobną kostkę ziemniakami. Do dekoracji listki natki pietruszki.
Komentarze