Zupa drobiowo-fasolowa z makaronem

0 (0 ocen)

Pożywna, wieloskładnikowa zupa. Z powodzeniem może być daniem jednogarnkowym.

Składniki:

  • - 2kości kulinarne
    - 1 marchew
    - 1 pietruszka
    - jedna pojedyncza pierś z kurczaka
    - 1 puszka białej fasolki konserwowej
    - 2 garści dowolnego makaronu
    - 3 łyki keczupu
    - pół szklanki mleka
    - 2 łyżki mąki
    Przyprawy: sól, pieprz, vegeta do smaku, maggi

Zupa drobiowo-fasolowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku ( pojemność ok 2l) wlać wodę i ugotować kości, zbierać szumowinę. Gdy uznamy, że kość jest jest już ugotowana, wyciągamy ją i wrzucamy do garnka pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, marchew i pietruszkę.
  • 2. Po 10 minutach dodajemy makaron, co jakiś czas mieszamy zupę, żeby makaron nie przykleił się do dna garnka. Doprawiamy zupę przyprawami,
  • 3. Na sam koniec wrzucamy odsączoną z zalewy fasolkę, Do garnuszka wlewamy mleko, keczup i dodajemy mąkę, Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i podbijamy zupę, Gotujemy jeszcze chwilę, w razie potrzeby doprawiamy zupę jeszcze raz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy