Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

5 (180 ocen)

Rozgrzewająca kremowa zupa czosnkowa z chrupiącymi grzankami i płatkami migdałów.

Składniki:


  • 0,7 l bulionu warzywno- drobiowego
    8 ząbków czosnku
    1 cebula
    1 mniejsza marchewka
    2 ziemniaki
    1 łyżka masła
    100 g serka topionego śmietankowego
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
    2 łyżki masła
    2 kromki chleba tostowego
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować