Zupa czosnkowa na rosole

  • wyświetlono: 2267 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Zamiast pomidorówki po niedzielnym rosole.

DSC_1166
  • 60min

Składniki


1,5 l rosołu z kury
włoszczyzna
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki posiekanego czosnku
2 łyżki posiekanego imbiru
300 g łopatki wieprzowej
drobny makaron
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa czosnkowa na rosole

  • 1. Włoszczyznę obrałem , opłukałem i pokroiłem . Dodałem do rosołu , gotowałem do miękkości warzyw , ok. 40 minut. W osobnym rondlu udusiłem ( około 10 minut ) na oliwie czosnek i posiekany imbir , dodałem do bulionu. Przygotowałem pulpeciki. Użyłem mięsa z łopatki. Zmielone połączyłem z odciśniętą namoczoną bułką , jajkiem , doprawiłem solą i pieprzem. Do osobnego garnka przelałem część rosołu. Wrzuciłem na wrzący pulpety , gotowałem na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąłem pulpety i dodałem do rosołu. Doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z drobnym makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-22xle5a

Dodane przez: wiesiołek

Klasyczna zupa grzybowa na rosole

Kiedy przychodzi pora na pachnące...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pomidorowa na rosole

Poniedziałkowa zupa pomidorowa...

zupa pomidorowa

Dodane przez: wiesiołek

Zupa pomidorowa na rosole

Rosół jest najlepszy pierwszego...

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Dodane przez: Netka

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Pyszna zupa pieczarkowa na bazie...

Zupa pieczarkowa na wołowym rosole

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pieczarkowa na wołowym rosole

Zapraszam na zupę pieczarkową na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE