ZUPA CZOSNKOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kremowa zupa czosnkowa z dodatkiem serka topionego. Wspaniale smakuje z grzankami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 ząbków czosnku
    3 średnie ziemniaki
    700 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 serek topiony kremowy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Ziemniaki obieram, kroję w kostkę podsmażam chwilę na oliwie. Następnie ziemniaki wrzucam do bulionu i gotuję na małym ogniu. Dodaję topiony serek.
    Obieram czosnek, kroję w plasterki podsmażam chwilę na patelni i dodaję do zupy.
    Zupę gotuję do miękkości ziemniaków pod koniec gotowania wlewam sok z cytryny, doprawiam solą i pieprzem.
    Zupę miksuję na gładki krem, podaję z grzankami.
  • 2. Grzanki:
    1 kromka chleba
    1 łyżka oliwy z oliwek
    Przygotowanie:

    Chleb kroję w kosteczkę, oliwę podgrzewam na patelni, dodaję grzanki i chwilę smażę.

Porady

Czosnek powinien delikatnie się zarumienić. Pamiętaj, aby wybierać polski czosnek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować