Zupa chrzanowo-czosnkowa

  • wyświetlono: 562 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Bardzo aromatyczna zupa

Katarzyna Janeczko

Składniki

6 jajek
600g białej kiełbasy
szczypta majeranku
200ml śmietany 16%
6 ząbków czosnku
6 łyżeczek ostrego chrzanu ze słoiczka (może być świeży, otarty chrzan)
sok z połowy cytryny
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz świeżo mielony
rzeżucha do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa chrzanowo-czosnkowa

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki. Do gotującej się wody (ok 2,5l) wrzucić listek laurowy, ziele, pokrojoną w plastry kiełbasę. Chwilę gotować, dodać wyciśnięty czosnek, chrzan, majeranek, sól, pieprz. Gdy kiełbasa troszkę sie pogotuję do zupy wcisnąć sok z cytryny. Gotową zupę zaprawić smietaną, doprawić jeszcze solą i pieprzem. Przed podaniem do zupy dodać jajka i posypać rzeżuchą.

Porady

1/ Czasami podaję ją z odrobiną twarogu półtłustego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaczosnekWielkanoczupa chrzanowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa cebulowa z migdałami i kminkiem

Dodane przez: ankad21

Zupa cebulowa z migdałami i kminkiem

Migdały i cebula, a do tego kminek...

image-1y7gr3o

Dodane przez: in-humility

ROSÓŁ Z KACZKI z zielonymi lanymi kluskami

Rosół z kaczki ma opinię bardzo...

image-0g7t0pd

Dodane przez: anita176

zupa szparagowa z grzankami

szybka i bardzo smaczna

Krem szpinakowo jarmużowy

Dodane przez: mysza75

Krem szpinakowo-jarmużowy

Pożywna zielona zupa krem. Szpinak...

Zupa szpinakowa

Dodane przez: eleonorabak

Zupa szpinakowa

Smaczna i zdrowa zupka, na wywarze...

Zupa ogórkowa z białą fasolą

Dodane przez: Gospodyni

Zupa ogórkowa z białą fasolą

dzisiaj ogórkowa i to nie taka...