ZUPA CHRZANOWA – WIELKANOCNA

4.5 (166 ocen)

Śniadanie wielkanocne u nas zawsze jest tradycyjne , aromatyczne pachnące chrzanem dlatego polecam zupkę chrzanową

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    200 g kości wędzonych
    4 białe surowe kiełbasy
    4 jajka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    ćwiartka selera
    Por
    1 słoiczek chrzanu
    100 ml śmietany 30%
    4 ziarenka ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    Vegeta
    2 łyżki masła
    1 łyzka czubata mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajka na twardo

Zupa chrzanowa – wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tplboe 1. WYKONANIE :
    Kości wkładam do garnka i zalewam wodą do przykrycia gotuję do miękkości razem z zielem angielskim i liściem laurowym . W między czasie obieram włoszczyznę , myje i kroje w drobną kostkę . Nastawiam w osobnym garnku jajka i gotuje na twardo , studzę obieram kroję w ćwiartki . Jak kości są już miękkie to je wyjmuje i wkładam kiełbasy białe oraz włoszczyzną gotuję kiełbasę wyjmuję zaraz jak woda zacznie wrzeć studzę i kroję w plasterki . dokładam słoiczek chrzanu zagotowuje na patelni rozpuszczam masło i robię zasmażkę z mąki energicznie mieszam i dokładam do zupy razem z pokrojona białą kiełbasę i doprawiam do smaku zagotowuje dodaje śmietanę i wy łaczam nalewam do talerzy układam ugotowane jajka i posypuję posiekaną natką pietruszki . Podaje zawsze gorącą zupę . Gotowe smacznego .

Porady

Zupa na drugi dzień smakuje wybornie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować