Zupa chrzanowa – wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Kości wkładam do garnka i zalewam wodą do przykrycia gotuję do miękkości razem z zielem angielskim i liściem laurowym . W między czasie obieram włoszczyznę , myje i kroje w drobną kostkę . Nastawiam w osobnym garnku jajka i gotuje na twardo , studzę obieram kroję w ćwiartki . Jak kości są już miękkie to je wyjmuje i wkładam kiełbasy białe oraz włoszczyzną gotuję kiełbasę wyjmuję zaraz jak woda zacznie wrzeć studzę i kroję w plasterki . dokładam słoiczek chrzanu zagotowuje na patelni rozpuszczam masło i robię zasmażkę z mąki energicznie mieszam i dokładam do zupy razem z pokrojona białą kiełbasę i doprawiam do smaku zagotowuje dodaje śmietanę i wy łaczam nalewam do talerzy układam ugotowane jajka i posypuję posiekaną natką pietruszki . Podaje zawsze gorącą zupę . Gotowe smacznego .
Komentarze