zupa chrzanowa

0 (0 ocen)

Zupa o subtelnym smaku chrzanowym wbrew pozorom nie jest wcale ostra.

Składniki:

  • 2 litry rosołu, użyłam z indyka
    korzeń chrzanu
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    pół łyżeczki zmielonego kwiatu muszkatu
    300 ml słodkiej śmietanki minimum 30%

    do podania:
    rzeżucha
    jajka u mnie przepiórcze
    wędzona kiełbasa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan bardzo drobno ścieramy.
  • 2. Starty chrzan dodajemy do rosołu, dodajemy przeciśnięty czosnek zagotowujemy.
  • 3. Zupę miksujemy w blenderze.
  • 4. Zmiksowaną zupę ponownie doprowadzamy do zagotowania zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, zmielonym zielem angielskim i kwiatem muszkatu.
  • 5. Zupa wyśmienicie smakuje podana z kiełbasą, ugotowanymi jajkami posypana rzeżuchą oraz w towarzystwie świeżo pieczonego chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować