Zupa chrzanowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa chrzanowa dla mnie to poezja smaków. Jest sycąca, aromatyczna i moja rodzina ją uwielbia na wielkanocnym stole. Kojarzy nam się ze świętami i moją babcią która ją robiła.

  • 30 min

Składniki:


  • 700 ml bulionu drobiowego
    1 kiełbasa biała
    15 dkg szynki wędzonej surowej
    masło klarowane
    3 łyżki chrzanu tartego
    100 ml śmietany 30 %
    1 cebula

    3 ziemniaki
    szczypior
    3 jajka
    sól
    1 liść laurowy
    2 ziele angielskie
    1/2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szynki

Zupa chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Cebule obieram i też kroję Na maśle klarowanym przesmażam cebulę, dodaję pokrojoną szynkę i dalej przesmażam. Na końcu dolewam bulion drobiowy dodaję ziemniaki, liść laurowy, ziele, pokrojoną kiełbasę i gotuję do miękkości. Na końcu dodaję chrzan,śmietanę, doprawiam solą, majerankiem i zagotowuję. Zupę podaję ze szczypiorkiem i ugotowanym jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Kiełbasa Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Wielkanocna zupa chrzanowa

To może cię zainteresować