Zupa chlebowa z Madery

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W zasadzie przebywając w Funchal, nic o tej zupie nie słyszeliśmy, jednak daliśmy jej szansę ;) Delikatna, z mocnym, czosnkowym akcentem i jajkiem po benedyktyńsku

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 l rosołu drobiowo-wołowego
    5 ząbków czosnku
    1/2 łyżeczki suszonego cząbru
    4 jajka
    3 łyżki oliwy
    natka pietruszki
    4 duże kromki jasnego czerstwego pieczywa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa chlebowa z madery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa chlebowa z Madery 1. Nastawiamy rosół, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber.

    Chleb smażymy na oliwie na rumiano, układamy po kromce do talerzy.

    Na gotujący się rosół po kolei wpuszczamy po jednym jajku, najlepiej najpierw wbić do filiżanki. Delikatne mieszamy łyżką wokół niego, aż białko się zetnie, wyławiamy i umieszczamy w talerzu, tak samo robimy z pozostałymi jajkami, następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy posiekaną natkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować