Zupa Chinska rybna

4.47 (192 ocen)

  • 15 min

Ta zupa jest bardzo latwa w przygotowaniu a zarazem pyszna , robie ja w domu bez okazji, ale czasmi byla rowniez przystawka.

  • 15 min

Składniki:

  • Bulion warzywny 1 kostka
    ryba filet z mintaja lub inna ryba 2 sztuki
    warzywa po chinsku ( biedronka )
    maka ziemniaczana 2 łyzki
    sos sojowy
    przyprawy orientalne ( przypr.do dan z woka,przyprawy do dan po chinsku, )
    olej
    koncentrat pomidorowy 2 lyzki
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba Sosy

Zupa chinska rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybe kroje w paski i gotuje 2 minutki
  • 2. W woku na łyzce oleju smaze warzywa. Dodaje troszke przypraw aby warzywa nabieraly juz orientalnego smaku.
  • 3. Gdy warzywa sa juz miekkie , dodajemy rybe z wywarem , koncentrat pomidorowy , i robimy zawiesine z maki ziemniaczanej i wody.
  • 4. Doprawiamy do smaku . Mozna podawac ja na ostro i lagodnie.
    Z makaronem sojowym lub ryzem.
    Ja podaje ja bez niczego.

Porady

Pamietajmy ze maka ziemniaczana bardzio zageszcza i dlatego daje sie jej tylko troszeczke.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ziemniaczana Olej Ryby Sos sojowy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować