Zupa chińska

0 (0 ocen)

Pyszna , pikantna zupa , która zasmakuje naszym domownikom i gościom .

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

    przyprawa do kurczaka

    1 łyżka sosu sojowego ciemnego

    2 łyżki sosu chili czosnkowego

    olej do smażenia

    3 l bulionu drobiowego

    2 marchewki

    1 żółta papryka

    1 papryczki chili

    25 g grzybów mun

    10 dag mieszanki chińskiej

    1 łyżeczka ostrej papryki

Zupa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć , osuszyć , pokroić w drobną kostkę .

    Na patelni rozgrzać olej , wrzucić pierś z kurczaka , oprószyć przyprawą , dodać sos sojowy i sos chili czosnkowy .

    Całość smażyć do miękkości mięsa .

    Grzyby mun namoczyć według przepisu na opakowaniu .

    Do bulionu dodać obraną , umytą i pokrojoną w ćwierćplasterki marchew , pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę oba rodzaje papryki , mięso i grzyby mun .

    Gotować ok. 10 minut .

    Dodać połamany na pół makaron ryżowy i mieszankę chińską , gotować kolejne 10 minut .

    Zupę doprawić ostrą papryką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy