2 cebule średnie
2 cebule duże ( jak największe)
1 l bulionu
10 płatów cista won ton
10 dag sera cheddar
1 łyżka masła
olej do smażenia won tonów
garść posiekanej pietruszki
Zupa cebulowa z serowymi won tonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę średnią siekamy w piórka. W rondlu rozgrzewamy masło i szklimy cebulkę. Gdy zmięknie zalewamy bulionem. Gotujemy ok 15 minut, doprawiamy do smaku.
Ser ścieramy na grubszej tarce. Ciasto na won tony rozkładamy na blacie i nakładamy po 1 łyżeczce tarkowanego sera. Zwijamy w paczuszki i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano.
Duże cebule wydrążamy tak by powstały miseczki, nalewamy zupę i podajemy w towarzystwie won tonów.
Porady
Można użyć innego ulubionego sera np. niebieskiego lazura
Komentarze