Zupa cebulowa z pulpecikami

4.48 (171 ocen)

  • 60 min

Pożywna i smaczna zupa dla całej rodziny.

  • 60 min

Składniki:

  • 0.5 kg cebuli
    25 dag pieczarek
    1 marchewka
    1 pietruszka (korzeń)
    1/4 selera
    1 łyżka oleju
    ziele angielskie
    mały liść laurowy
    1 łyżka przyprawy magii
    2l wody
    3-4 łyżki serka topionego pieczarkowego
    sól
    pieprz
    przyprawa kucharek

    Pulpeciki:
    30 dag mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    przyprawa magii
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucam cebule pokrojona w kostkę i chwilę podsmażam następnie do cebuli dodaję starte pieczarki i również podsmażam. Gdy cebula z pieczarkami będzie już podduszona dodaję resztę warzyw startych na tarce, doprawiam przyprawami i pozostawiam na chwile na małym ogniu. Do warzyw wlewam wodę, dodaję liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość gotuję ok. 20 min.
    Składniki na pulpeciki mieszam ze sobą, formuję małe kuleczki i wrzucam do gotującej się zupy. Na koniec dorzucam serek topiony i gotuje ok 25 min. Całość doprawiam solą i pieprzem do smaku.
    Podawać z pieczywem.

Porady

Najlepiej zupę gotować w garnku z szerokim dnem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować