Zupa cebulowa z grzankami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta, szybka i pożywna do przyrządzenia zupa.

  • Łatwy

Składniki:


  • - wywar miesno-warzywny: 3 litry
    - Cebule: 5 sztuk
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
    - sól pieprz do smaku: 1 szczypta
    - bagietka: 1 szczypta
    - masło: 3 łyżki

Zupa cebulowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulę, smażyć na złoty kolor. Następnie dodać mąkę i jeszcze chwilkę przesmażyć. Do gotującego się wywaru dodać cebulę. Gotować ok. 5 min. Tak przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Dodać tymianek i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić w kostkę, wyłożyć na blaszkę i wstawić na parę minut do piekarnika. Zupę podawać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy