Zupa cebulowa w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przed świętami czyszczenie lodówki. Wyszło pysznie

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cebuli
    4 ząbki czosnku
    2 marchewki
    4 ziemniaki średniej wielkości
    2 pętka kiełbasy ze świniobicia
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    2 łyżki pasty rosołowej
    500 ml passaty pomidorowej
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    sól, pieprz

Zupa cebulowa w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa cebulowa w pomidorach 1. Cebule obieramy, kroimy w piórka.
    Czosnek obieramy, rozgniatamy.
    Marchew obieramy, kroimy w talarki.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Kiełbasę kroimy w talarki.
    Wszystko wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy od przykryciem przez kwadrans.
    Dodajemy 2 łyżki pasty rosołowej (patrz kostka rosołowa), zalewamy 1,5 l wrzątku, gotujemy kolejny kwadrans, bez przykrycia. Następnie dodajemy passatę, suszone pomidory, zagotowujemy.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy