Zupa cebulowa na winie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa naprawdę jest prosta i szybka w przygotowaniu. Bardzo rozgrzewająca i super pożywna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula: 1 kilogram
    - cukier: 1 łyżka
    - wino białe półwytrawne: 150 mililitrów
    - bulion*: 1 litr
    - kromki pieczywna: 4 sztuki
    - gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka

Zupa cebulowa na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupa naprawdę jest prosta i szybka w przygotowaniu.1 kg cebuli podsmażamy na złoto dodając pod koniec łyże cukru.Dolewamy 150ml wytrawnego białego wina i dusimy pod przykryciem 10min, następnie dolewamy litr bulionu i gotujemy kolejne 10min.Na końcu doprawiamy solą pieprzem i gałką muszkatołową.Podajemy z grzankami czosnkowymi zapieczonymi z serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy