Zupa cebulowa na bogato

0 (0 ocen)

W sam raz na chłodniejsze dni.

Składniki:

  • 1,5 - 2 litry czystego rosołu
    4-5 dużych cebul (u mnie cukrowa)
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    2 korzenie pietruszki
    szczypta suszonego lubczyku (liści)
    szczypta suszonej kolendry (liści)
    sól
    pieprz
    3-4 łyżki masła
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę pokroić w kostkę, dodać do wywaru rosołowego i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki również pokrojone w kostkę. Doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. W międzyczasie na maśle usmażyć cebulę pokrojoną w cienkie pół plasterki aż stanie się złota. Usmażoną cebulę wymieszać z mąką, dodać do zupy i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować