Zupa cebulowa na białym winie

5 (166 ocen)

  • 60 min

z grzankami

  • 60 min

Składniki:

  • 600 ml bulionu drobiowego (porcja rosołowa, włoszczyzna, vegeta, magi, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa)
    9 średnich cebul
    suszony tymianek
    150 ml białego, wytrawnego wina
    0,5 kostki masła
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa na białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, dusimy na maśle na wolnym ogniu.Dodajemy tymianek.Gdy cebula się zeszkli i będzie miękka dodajemy wino. Gdy odparuje dodajemy bulion. Doprawiamy. Bagietkę kroimy na krążki, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować