Zupa cebulowa na białym winie

  • wyświetlono: 540 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

z grzankami

koma61
  • 60min

Składniki

600 ml bulionu drobiowego (porcja rosołowa, włoszczyzna, vegeta, magi, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa)
9 średnich cebul
suszony tymianek
150 ml białego, wytrawnego wina
0,5 kostki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa cebulowa na białym winie

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, dusimy na maśle na wolnym ogniu.Dodajemy tymianek.Gdy cebula się zeszkli i będzie miękka dodajemy wino. Gdy odparuje dodajemy bulion. Doprawiamy. Bagietkę kroimy na krążki, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowa  z kaszą i białym winem

Dodane przez: Kloruś

Zupa grzybowa z kaszą i białym winem

Zupa grzybowa jest bardzo aromatyczna,...

Zupa cebulowa

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Zupa cebulowa na bogato

W sam raz na chłodniejsze dni.

Krem szparagowy na białym winie

Dodane przez: anik9

Krem szparagowy na białym winie

Kocham szparagi pod każdą postacią,...

Zupa cebulowa na przeziębienie

Dodane przez: AnetaJ

Zupa cebulowa na przeziębienie

Zupa cebulowa to dobry sposób na...

Zupa-krem z ryby z białym winem.

Dodane przez: pkrasinska

Zupa-krem z ryby z białym winem

Zawsze twierdziłam ,że nie lubię...

Zupa z kurczakiem na winie

Dodane przez: Dalia84

Zupa z kurczakiem na winie

W sam raz na szybki obiad.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE