Zupa cebulowa

  • wyświetlono: 1843 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna, francuska zupa cebulowa.

Kuchnia Ilony

Składniki

1 kg cebuli
1 l bulionu drobiowego
1 szklanka białego wina
2 marchewki
1 łyżka suszonego czosnku
1 łyżka czubrycy czerwonej
majeranek
masło + olej
twardy ser
natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa cebulowa

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę w zapałki. W głębokiej patelni lub garnku o grubym dnie podgrzewamy oliwę z masłem i podsmażamy posiekane warzywa oraz czosnek. Doprawiamy majerankiem i czekamy, aż wszystko się zarumieni i zacznie mięknąć. Następnie dolewamy wino, kiedy alkohol odparuje, uzupełniamy bulionem. Gotujemy około 15 minut, od czasu zagotowania się zupy. Doprawiamy czubrycą czerwoną do smaku. Podajemy z tartym serem i posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatazupakuchnia ilony

Komentarze

Podobne przepisy

Składniki

Dodane przez: RasMuse

Zupa cebulowa

Mój chłopak bardzo lubi moje wynalazki....

image-0p01rxl

Dodane przez: Duśka55555

Zupa cebulowa na rosole

Gdy po niedzielnym obiedzie zostanie...

Zupa cebulowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa to dobry sposób na...

Dodane przez: dusiowa

Prosta zupa cebulowa

Zupa cebulowa doda Wam wiele energii...

zupa cebulowa

Dodane przez: joanna1974

zupa cebulowa

Prosta zupa cebulowa, z kromkami...

Zupa cebulowa, krem cebulowy

Dodane przez: MagdalenaS

Zupa-krem cebulowa

Lekka, pożywna i aromatyczna zupa....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE