Zupa cebulowa.

  • wyświetlono: 754 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepsza zupa cebulowa jaką znam. Rozgrzewająca, zawiesista...

20170404_180844
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- cebula: 4 sztuki
- mąka: 4 łyżki
- masło: 6 dekagramów
- bulion: 1 litr
- wytrawne białe wino (niekoniecznie): 100 mililitrów

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa cebulowa.

  • 1. Cebulę kroimy w plastry, rumienimy lekko na maśle. Zasypujemy mąką. Mieszamy i chwilkę trzymamy na ogniu, aż mąka lekko się zrumieni. Całość przekładamy do gorącego bulionu, ewentualnie wlewamy wino. Miksujemy. Podajemy z grzankami zapieczonymi z serem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadcebulazupajesienne_danie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Składniki

Dodane przez: RasMuse

Zupa cebulowa

Mój chłopak bardzo lubi moje wynalazki....

image-0p01rxl

Dodane przez: Duśka55555

Zupa cebulowa na rosole

Gdy po niedzielnym obiedzie zostanie...

Zupa cebulowa

Dodane przez: Beata07

Zupa cebulowa

pyszna, Łagodna i bardzo smaczna...

Dodane przez: dusiowa

Prosta zupa cebulowa

Zupa cebulowa doda Wam wiele energii...

zupa cebulowa

Dodane przez: joanna1974

zupa cebulowa

Prosta zupa cebulowa, z kromkami...

Zupa cebulowa, krem cebulowy

Dodane przez: MagdalenaS

Zupa-krem cebulowa

Lekka, pożywna i aromatyczna zupa....