Zupa cebulowa.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsza zupa cebulowa jaką znam. Rozgrzewająca, zawiesista...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula: 4 sztuki
    - mąka: 4 łyżki
    - masło: 6 dekagramów
    - bulion: 1 litr
    - wytrawne białe wino (niekoniecznie): 100 mililitrów

Zupa cebulowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w plastry, rumienimy lekko na maśle. Zasypujemy mąką. Mieszamy i chwilkę trzymamy na ogniu, aż mąka lekko się zrumieni. Całość przekładamy do gorącego bulionu, ewentualnie wlewamy wino. Miksujemy. Podajemy z grzankami zapieczonymi z serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy