Mój chłopak bardzo lubi moje wynalazki. Ostatnio poprosił mnie o zupę cebulową - nigdy wcześniej jej nie robiłam. Jednak zebrałam się w sobie i stworzyłam własną jej wersję :) Pragnę się podzielić nią ze wszystkimi :)
0 (0 ocen)
Porady
Bulion przygotowuję sama - zaczynam ok. 30min przed krojeniem cebuli. Do momentu dodania go do cebuli zdąży się ładnie wywarzyć. Jednak może to być zwykły wywar z dowolnego mięsa lub z samych warzyw. Można również rozpuścić zwykłą kostkę rosołową wg proporcji na opakowaniu. Alkohol hartuje cebulę, by podczas dalszego gotowania nie zrobiła się z niej ciapa. Zamiast miodu możemy użyć m.in. brandy, whisky lub tradycyjnie białe wytrawne wino. Rodzaj pieczywa jest obojętny - wedle uznania. Najlepsza jest do tego zwykła bagietka, natomiast nie każdy
Komentarze