Zupa cebulowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa cebulowa jest pyszna smak przecieru pomidorowego dodaje jej ciekawego smaku

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 l bulionu
    3 skrzydełka
    2 marchewki
    pół selera
    3-4 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    przecier pomidorowy
    sol
    pieprz
    majeranek
    makaron nitki

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować rosół na skrzydełkach dodać ziele angielskie,lisc laurowy ,2 marchewki w pół talarki a selera w cienkie paski gotować .
    Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor na oleju lub masełku pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę .Dodać do zupy gotować . Makaron ugotowac z łyżką oleju . Następnie kiedy warzywa są miękkie dodac przecier i chwilkę pogotować doprawić solą pieprzem i majerankiem .

Porady

Jeżeli nie będzie wyrazistego smaku można dodac trochę koncentratu pomidorowego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy