Zupa camembert z pieczarkami i grzankami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Inna odmiana zupy serowej.

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - bulion warzywny (może być z kostki): 2 litry
    - camembert: 3 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - chleb: 250 gramów
    - śmietana 12 %: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - wegeta: 1 szczypta
    - sól pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 szczypta

Zupa camembert z pieczarkami i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Camembert pokrój w kostkę.Wrzuć do miski dodaj 3 łyżki śmietany 12 % rozdrobinij blenderem.Cebulę obierz, posiekaj Pieczarki oczyść,umyj pokrój w plasterki, dodaj do cebuli.Podsmaż na 2 łyżkach masła.Dopraw do smaku wegetą, pieprzem,majerankiem.Chleb pokrój w kostkę,wstaw do piekarnika na funkcje opiekacz i trzymaj ok 5 min.

    Do przygotowanego wywaru drobiowego lub warzywnego dodaj rozdrobniony blenderem camembert ze śmietaną.Zagotuj.Następnie dodaj usmażone pieczarki.Dopraw do smaku.Podawaj z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy