Zupa buraczkowa ze śmietaną

4.49 (178 ocen)

  • 15 min

Pyszna zupa na mroźne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 małych buraków
    1 ziemniak
    1 marchewka
    3 skrzydełka z kurczaka
    100 g śmietany 12%
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyłem, osuszyłem, przełożyłem do garna do którego
    wlałem około 3 litrów zimnej wody i zagotowałem wodę, wtedy
    wrzuciłem, buraczki, które wcześniej starłem je na tarce o grubych oczkach, razem z marchewką, a ziemniaka kroję w kosteczkę i wrzucam do zupy. Zupę gotuje do miękości, na koniec przyprawiam pieprzem i solą i zaciągam śmietaną. Podaje gorącą. Przed podaniem dekoruje listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować