Zupa buraczkowa z parówkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sycąca , ze słodkim akcentem , mięciutkimi warzywami i parówkami - bardzo treściwa i pyszna zupka

  • 60 min

Składniki:

  • 3,5l. wody
    2 skrzydełka
    5 dużych czerwonych buraków
    5 dużych ziemniaków
    3 parówki delikatesowe
    1 kostka bulionu drobiowego
    1 duża śmietana 18%
    1 śmietana 30%
    sól , pieprz

Zupa buraczkowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • barszcz czerwony 1. Wodę zagotowujemy na skrzydełkach , zbieramy zawiesiny , wkładamy bulion oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
    Buraki obieramy , ścieramy na tartce o dużych oczkach dodajemy do zupy.
    Gotujemy do zmięknięcia warzyw.
    Odlewamy szklankę zupy mieszamy energicznie ze śmietaną solą i pieprzem , wlewamy do garnka.
    Parówki przekrawamy na pół lub w plasterki dodajemy do zupy gotujemy jeszcze 5 min.

Komentarze

Podobne przepisy