Zupa buraczkowa z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 10 osób

Zupa z buraków, z dodatkiem kaszy kuskus, ugotowana na wywarze drobiowym. Z posiekaną natką pietruszki.

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    3 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2,5 litra wody
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 cały por
    700 gram buraków
    2/3 szklanki kuskusu
    1 pęczek natki pietruszki
    3 łyżki soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotujemy wywar przez około 50 minut, a następnie wyjmujemy mięso z garnka.
    W międzyczasie, gdy wywar się gotuje, przygotowujemy warzywa: marchew, pietruszkę, selera i buraki kroimy w kostkę, pora w półplasterki.
    Wrzucamy buraki do gorącego wywaru i gotujemy 10 minut.
    Dodajemy resztę warzyw i gotujemy 15 minut.
    Wrzucamy kuskus i gotujemy jeszcze 5 minut.
    Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem. Dodajemy sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kuskus Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować