Zupa buraczkowa babci Stasi

4.45 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna i pożywna zupa dla całej rodziny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30dag żeberek wieprzowych
    2 spore marchewki
    1/4 selera (średniej wielkości)
    1 mały por
    1 spora pietruszka
    1 słoiczek buraków marynowanych (wiórki)
    4 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w drobną kostkę
    4 ząbki czosnku
    1/2 kubka małej kwaśnej śmietany 18%
    1 czubata łyżka mąki
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3-4 listki laurowe
    sól, pieprz, maggi, kucharek do smaku, co komu pasuje
Wystaw ocenę:

4.45 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Zupa buraczkowa babci stasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa, warzyw, listków laurowych i ziela angielskiego ugotować wywar. Dodać ziemniaki, gotować ok. 10min. dodać buraczki, czosnek i przyprawy. Gotować na małym ogniu przez kolejne 10min. W miseczce rozrobić śmietanę z mąką i odrobiną nabranej z garnka zupy. Dodać do zupy, zagotować.

Porady

Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować