Zupa buraczkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna i zdrowa zupa bogata w żelazo które jest nam niezbędne.

  • 30 min

Składniki:

  • :kość schabu,2 buraczki,2 ziemniaki ,1 marchew ,natkę pietruszki lub majeranek ,rosołek,liść laurowy,

Zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy wywar z kości i,dodajemy pokrojone w kostkę marchew,ziemniaki i jego buraczka.Drugiego przekroić na pół i też dodać do zupy.Gotować na małym ogniu.Wrzucamy,liść i rosołek.Kiedy warzywa będą miękkie wyjmujemy kość,oraz przekrojonego buraczka miksujemy go i dokładamy do zupy,dzięki temu zupa nabierze koloru i witamin ,dosypujemy łyż,majeranku lub pietruszki.

Porady

Można dodać 2 łyżki barszczu czerwonego będzie bardziej kwaskowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy