zupa buraczkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyjątkowa ,pyszna i pożywna,bomba witaminowa na wiosnę.Wspomnienie smaków z dzieciństwa...moje dzieci również ją polubiły.Polecam gorąco.

  • 60 min

Składniki:

  • Porcja mięsa na wywar np wieprzowa lub drobiowa
    kostka bulionowa
    burak ćwikłowy 1 duży
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/2 pora
    3-4 ziemniaki
    natka pietruszki
    przyprawa kucharek
    pieprz
    śmietana 18% 200 g
    2 łyżki mąki

Zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W ok 3 l garnku nastawić mięso na wywar dodając kostkę bulionową.Gotować do miękkości mięsa.Ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,buraka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Pora pokroić w pół krążki.Dodać warzywa do gotującego się wywaru.Gdy będą miękkie dodać mąkę rozmieszaną w zimnej wodzie oraz śmietanę.Doprawić kucharkiem i pieprzem do smaku.Posypać posiekana natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy