Zupa budyniowa z bezą

4.49 (179 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To moje smaki z dzieciństwa, a teraz i mojej córki. Od czasu do czasu taką zupę budyniową z bezikami gotuję w piątek na obiad.
Jeśli nie znasz tej zupy to koniecznie ugotuj ją swojemu dziecku.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 dowolny budyń
    2 łyżki cukru
    suche bezy
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Beza

Zupa budyniowa z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • budyn 1. 0,5 szklanki zimnego mleka odlej i wymieszaj w nim budyń z torebki
  • zupa 2. . Pozostałe mleko zagotuj, dodaj cukier i wlej mieszankę budyniową. Dokładnie wymieszaj zupę ab nie było grudek. Na koniec przecedź przez sitko. Zupę podajemy z kilkoma bezami, można je lekko pokruszyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować