Zupa brukselkowa z kiełbaską

5 (151 ocen)

  • 30 min

Zupa jest szybka, zdrowa i pyszna

  • 30 min

Składniki:

  • 2 l rosołu (może być z kostki)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    50 dag ziemniaków
    50 dag brukselki
    1 cebula
    30 dag dowolnej kiełbasy (ja użyłam podwawelskiej)
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brukselkowa z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującego się rosołu i gotujemy do miękkości.
  • 2. Fasolkę obieramy z wierzchnich liści i osobno gotujemy na parze(w ten sposób fasolka jest zdrowsza i nie gorzknieje), pod koniec gotowania solimy.
  • 3. Na patelce podsmażamy pokrojoną na plasterki kiełbasę i cebulkę.
  • 4. Na koniec łączymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Można dodać śmietanę lub dowolne zioła np. koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować