Zupa brokułowo -szparagowa jest smaczna , bardzo pożywna . To bomba witaminowa. Moje córki uwielbiaja zupe w tym wydaniu więc czesto gosci na moim stole podczas obiadu.
45 min
Składniki:
2 podudzia z kurczaka
1 mała pietruszka,
1/4 selera,
1 kostka rosołowa,
pół brokuła,
3 ziemniaki,
kilka straczków fasolki szparagowej(ja uzyłam swojej zamrozonej)
4 łyzki kukurydzy konserwowej z puszki
sól morska , bazylia , odrobina lubczyku , pieprz
3 ziarenka pieprz ziarnisty biały
do smaku przyprawa do zup w płynie,
natka pietruszki,
Do zabielenia:
jogurt naturalny
łyzka maki.
Zupa brokułowo szparagowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, zalać woda i zagotować, nastepnie dodać kostkę rosołową i warzywa starte na tarce.
Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Nastepnie mięso wyjac , pokroic na mniejsze porcje , włozyc rózyczki brokuał a, kukurydze , oraz fasolkę szparagowa i gotowac az wszystko zmięknie
.Doprawic przyprawami.
Jogurt naturalny wymieszać z odrobina mąki a nastepnie z odrobiną wywaru i wlać do zupy. Doprawić przyprawą w płynie, i ewentualnie jeszcze pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze