Zupa brokułowo szparagowa.

4.5 (160 ocen)

  • 45 min

Zupa brokułowo -szparagowa jest smaczna , bardzo pożywna . To bomba witaminowa. Moje córki uwielbiaja zupe w tym wydaniu więc czesto gosci na moim stole podczas obiadu.

  • 45 min

Składniki:


  • 2 podudzia z kurczaka
    1 mała pietruszka,
    1/4 selera,

    1 kostka rosołowa,
    pół brokuła,
    3 ziemniaki,
    kilka straczków fasolki szparagowej(ja uzyłam swojej zamrozonej)
    4 łyzki kukurydzy konserwowej z puszki

    sól morska , bazylia , odrobina lubczyku , pieprz
    3 ziarenka pieprz ziarnisty biały
    do smaku przyprawa do zup w płynie,
    natka pietruszki,
    Do zabielenia:
    jogurt naturalny
    łyzka maki.

Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brokułowo szparagowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać woda i zagotować, nastepnie dodać kostkę rosołową i warzywa starte na tarce.
    Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
    Nastepnie mięso wyjac , pokroic na mniejsze porcje , włozyc rózyczki brokuał a, kukurydze , oraz fasolkę szparagowa i gotowac az wszystko zmięknie
    .Doprawic przyprawami.

    Jogurt naturalny wymieszać z odrobina mąki a nastepnie z odrobiną wywaru i wlać do zupy. Doprawić przyprawą w płynie, i ewentualnie jeszcze pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować