Zupa brokułowo-serowa z popcornem

0 (0 ocen)

Zupa brokułowo-serowa ma delikatny śmietankowo-warzywny smak.

Składniki:

  • 1 brokuł
    1 marchew
    4 płaskie łyżki tartego sera grana padano lub 4 rożki śmietankowego serka topionego
    1,5 litra bulionu drobiowego (niezbyt słonego)
    2-3 łyżki śmietanki do zupy (30%)
    popcorn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brokułowo-serowa z popcornem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować bulion i dodać bardzo drobno pokrojoną marchew. Z brokuła odkroić łodygę, ja nie używam tej części brokuła, ale można ją drobno pokroić i dodać do zupy. Pozostałą część brokuła pokroić na małe różyczki i dodać do garnka.
    Zupę gotować do czasu, aż składniki będą miękkie.
    Następnie dodać tarty ser i śmietankę, gotować jeszcze kilka minut do rozpuszczenia sera.
    Po przestudzeniu zmiksować zupę. Jeśli będzie potrzeba doprawić solą.
    Popcorn - uprażyć ziarna kukurydzy (suszone ziarna na popcorn) w garnku z dodatkiem klarowanego masła lub oleju rzepakowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować