ZUPA BROKUŁOWO-KALAFIOROWA z ryżem i ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszna zupka, z moimi ulubionymi warzywami

  • 30 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    3 ziemniaki
    kilka różyczek brokuła i kalafiora
    1/2 szkl. ryżu
    2 marchewki, 1 pietruszka
    1 łyżka śmietany
    sól, pieprz
    po 1 łyżce posiekanych ziół: pietruszka, lubczyk, koperek

Zupa brokułowo-kalafiorowa z ryżem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalewamy 2 litrami zimnej wody, dodajemy pokrojone warzywa , po kilku minutach, gdy warzywa zmiękną wrzucamy ryż – gotujemy aż mięso, warzywa i ryż będą miękkie. Dodajemy przyprawa i zioła, gotujemy jeszcze 5 min, zaprawiamy śmietaną.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy