Zupa brokułowo-cukiniowa z jarmużem i jabłkiem

0 (0 ocen)

Zielona zupa, czyli lekka propozycja na wiosenne dni.

Składniki:

  • -200g mrożonego lub świeżego brokuła
    -pół cukinii
    -2 ząbki czosnku
    -1 średnia cebula
    -garść jarmużu
    -1 małe jabłko
    -sól, pieprz do smaku
    -masło klarowane do smażenia

Zupa brokułowo-cukiniowa z jarmużem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -cebulę, czosnek drobno siekamy i podsmażamy na maśle klarowanym
    -brokuł, cukinię, jabłko dokładnie myjemy
    -wszystko kroimy i przekładamy do garnuszka. Zalewamy wodą tak aby tylko przykryć warzywa
    -dodajemy cebulę i czosnek
    -całość gotujemy do miękkości
    -jabłko obieramy ze skórki
    -na koniec dodajemy pokrojone jabłko i jarmuż, gotujemy jeszcze chwilę
    -wszystko dokładnie blendujemy i doprawiamy do smaku

Komentarze

Podobne przepisy