Zupa botwinkowa z fetą

0 (0 ocen)

Zupa która zawróci w głowie - smakiem i kolorem.

Składniki:

  • Składniki :
    1 pęczek botwinki z buraczkami,
    bulion warzywny,
    koperek,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka śmietany 18%,
    1 łyżka mąki,
    1/2 cytryny,
    1/3 opakowania sera feta.

Zupa botwinkowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa botwinkowa z feta 1. Przygotowanie : Bulion warzywny doprowadzić o wrzenia. Botwinkę wraz z buraczkami opłukać , oczyścić i posiekać. Wrzucić buraczki do bulionu i na wolnym ogniu gotować 10-15minut. Śmietanę wymieszać z mąka i 2 łyżkami zimnej wody. Dodać do śmietany 2-3 łyżki zupy botwinkowej, wymieszać i wlać powoli do zupy. Doprawić cytryną, solą i pieprzem do smaku. Zupkę wyłożyć na talerz dodać koperek i pokruszony w palcach ser feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy