Zupa borowikowa - kremowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pachnąca grzybkami zupa na podsmażanych na maśle warzyw z borowikami i ziemniakami, wzbogacona serkiem topionym. Zupa wyszła bardzo kremowa i smaczna.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g borowików
    marchewka
    pietruszka
    1/2 selera
    kawałek pora
    2 serki topione gouda
    pieprz i sól
    3 łyżki masła 82%
    4 duże ziemniaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa borowikowa - kremowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełożyć masło i wstawić na kuchenkę dodać warzywa pokrojone w kostkę oraz pora w plasterki. Podsmażyć, do warzyw dodać pokrojone na małe kawałki borowiki i dalej podsmażać ok 10 minut. Do warzyw z grzybami wlać ok 3 litry wody. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy, gotować do miękkości ziemniaków.
  • zupa 2. Następnie do małego garnuszka przełożyć serki i wlać szklankę wody, gotować aż serki zrobią się płynne i wlać do gotującej zupy. Zupę przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Prawdziwki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować